Nieuws

Bericht van de KBDB : La Souterraine 07.09.2024 wordt vervangen door Argenton !

Beste leden,
 

Er deden reeds enkele weken geruchten dat de voorziene lossing van de nationale wedvlucht uit La Souterraine van 7 september niet zou kunnen doorgaan. Afgelopen vrijdag, 30 augustus, nam onze nationale sportvoorzitter, Denis Sapin, contact op met de Franse federatie. Hierbij werd aangegeven dat er geen enkel probleem was . De lossingsvergunning werd afgeleverd op 28 augustus. 

Gisteren, 3 september om 8.58, ontvingen wij een schrijven van de Franse federatie waarbij ons werd gemeld dat er geen lossing in La Souterraine mogelijk is!

Hallo,

Wij hebben gisteren, maandag 2 september, van de agent vernomen dat het onmogelijk is om duiven te lossen op de voorziene lossingsplaats in La Souterraine omdat Espace de l’Ecluse gereserveerd is voor de nationale competitie van de Limousin-koe van 2 september 2024 tot 22 september 2024.

Na overleg met onze agent, is gebleken dat er geen andere locatie beschikbaar is.

Hij stelt voor om de lossingsplaats te wijzigen.

Sorry voor dit ongemak,

Met vriendelijke groeten,

B. Cailliez

Hierop volgend heeft onze nationale sportvoorzitter, Denis Sapin, contact opgenomen met de burgemeester van de gemeente La Souterraine met de vraag of er een alternatieve lossingsplaats beschikbaar is op hun grondgebied. De voorgestelde alternatieven waren echter niet geschikt om de konvooien van een nationale vlucht te ontvangen. We zijn dan ook genoodzaakt om uit te wijken naar Argenton (Coördinaten:  463547,0/013607,0 ; Vluchtcode: ARGE)

De afgelopen maanden werden wij voor wat betreft de lossingsplaatsen in Frankrijk meerdere malen met de rug tegen de muur geplaatst. Wij zullen echter de nodige stappen ondernemen om dit in de toekomst te vermijden!

Met vriendelijke groeten,

De nationale voorzitter,

Pascal Bodengien

handtekening KBDB

 


Ons lokaal

Contact

Rekeningnummer Kanaalduif : BE78 0689 0890 5686
© 2024 Duivenbond Kanaalduif. Alle rechten voorbehouden